5,1 – Čas, Multidimenzionalita, a Vaše Svetelné JA
Sobota, 27 Február 2010 16:50
Jozef Mališ
ČAS, MULTIDIMENZIONALITA, A VAŠE SVETELNÉ JA V predchádzajúcich kapitolách série o Pracovníkoch Svetla, sme povedali viac-menej chronologickú rozpravu o minulosti a vnútornom vývoji duší Pracovníkov Svetla. Tento príbeh vo vás môže vytvoriť dojem, že sa vyvíjate v čase od bodu A do bodu B, od Temnoty ku Svetlu, od nevedomosti k múdrosti. A v určitom zmysle je to pravda.
Napriek tomu v tejto kapitole si prajeme upriamiť vašu pozornosť na odlišnú perspektívu, na iný spôsob ako na seba nahliadať, na perspektívu ktorá vás vyzdvihne mimo času - mimo určitej minulosti, a oboznámi vás s vašou bezčasovou existenciou, inými slovami vašou: "multidimenzionalitou". Je to vaša časť, ktorá je úplne nezávislá na priestore a čase. Táto časť môže slobodne v každej chvíli vstúpiť do akejkoľvek dimenzie alebo priestoru skúseností ako si praje. Vďaka nej si môžete slobodne kedykoľvek zvoliť Svetlo alebo Temnotu.
Posledná úprava ( Nedeľa, 28 Február 2010 17:00 )
Čítať viac...
|
5,2 - Čas
Nedeľa, 28 Február 2010 13:44
Jozef Mališ
ČAS, MULTIDIMENZIONALITA, A VAŠE SVETELNÉ JA Na najvyššej úrovni Jednoty, nie je čas. Toto je úroveň Ducha, Boha, čisté bytie. Na tejto úrovni neexistuje žiadny vývoj, žiadne „stávanie sa“ ale len „bytie“.
Na najnižšej úrovni Jednoty, na ktorej je oddelenosť zakúšaná najsilnejšie, sa využíva klamlivý, lineárny pojem času. Pod „klamlivým“ mám na mysli vedecký, abstraktný pojem času, ktorý je úplne zbavený subjektivity a pociťovaného obsahu. Čas je podľa tohto vnímania objektívna štruktúra mimo vás. Čas je niečo, čo prekrýva vaše skúsenosti ako nejaký vonkajší rámec. Napríklad „životopis“, ktorý zasielate keď sa uchádzate o zamestnanie často pozostáva z takejto objektívnej časovej línie faktov. V tomto roku som urobil tamto, v tom roku som ukončil tamtú školu, atď. Kladiete dôraz na viditeľnú, vonkajšiu stranu vecí. Vnútorná stránka vecí – motivácia, význam, subjektivita – je vynechaná.
Posledná úprava ( Nedeľa, 28 Február 2010 17:07 )
Čítať viac...
5,3 - Multidimenzionalita
Nedeľa, 28 Február 2010 13:51
Jozef Mališ
ČAS, MULTIDIMENZIONALITA, A VAŠE SVETELNÉ JA V súlade s lineárnym pojmom času, nemôžete byť prítomní na viac ako jednom mieste v rovnakom čase. Ale „vás“, lineárne poňatie odkazuje na vaše telo, váš mozog a vaše vedomie, ktoré je nejako viazané na telo/mozog. (Veda zatiaľ nedokáže vysvetliť ako presne sú telo a vedomie „zviazané“, ale zastáva – vo všeobecnosti – názor, že vedomie nemôže existovať bez fyzického tela).
Podľa „plného“ subjektívneho konceptu času, ste však prítomní kdekoľvek prebýva vaše vedomie. Inak povedané, miesto kde sa nachádzate, v čase a priestore, je určené zameraním vášho vedomia, nie podľa miesta vášho tela.
Posledná úprava ( Nedeľa, 28 Február 2010 14:07 )
Čítať viac...
5,4 - Vaše Svetelné JA
Nedeľa, 28 Február 2010 14:09
Jozef Mališ
ČAS, MULTIDIMENZIONALITA, A VAŠE SVETELNÉ JA Mnoho dimenzií, mnoho ríš vedomia sa stretáva vo vašom vnútri. A vy ste skutočne Majster, stvoriteľ celého poľa dimenzií. Ste hviezdou s mnohými lúčmi, vedomie duše s mnohými prejavmi. Môžete slobodne aktivovať akúkoľvek realitu, ktorú si zvolíte.
Ak odhodíte pojem lineárneho času alebo chronológie, povolíte sami sebe uveriť, že minulosť ani budúcnosť vás neurčujú. Môžete potom seba cítiť ako stred vibračného poľa dimenzií, ktoré všetky vyžarujú z jedného božského, bezčasového zdroja: "z vás".
Posledná úprava ( Nedeľa, 28 Február 2010 14:11 )
Čítať viac...
5,5 - Stvorenie je tanec Ducha a Duše
Nedeľa, 28 Február 2010 14:26
Jozef Mališ
ČAS, MULTIDIMENZIONALITA, A VAŠE SVETELNÉ JA Archanjeli sú takpovediac prvorodené deti Boha. Nie „prvé“ v lineárnom zmysle, ale v zmysle, že sú veľmi blízko k Bohu. Nesú hlboké vedomie vo svojej božskosti, „aspekt ducha“. Ľudia vnímajú Archanjelov ako jasné a čisté Svetlo.
Existujú rôzny Archanjeli. Každý Archanjel vyžaruje energiu ako lúče svetla zo Slnka. Vyžarovaním týchto lúčov ďalej a ďalej sa Archanjel dotýka neznámych miest, ríš skúseností, ktoré sú pre neho nové. Archanjelská energia sa naťahuje smerom von a v tomto spontánnom kreatívnom pohybe preniká tým, čo je od nej odlišné, tým, čo nie je Svetlo, ale Temnota. Temnota tu znamená: "oddialené od Jednoty/Ducha, odtiahnuté ďalej do ríše individuality". Boh alebo Duch nie je Temnotou ani Svetlom. Boh jednoducho je.
Posledná úprava ( Nedeľa, 28 Február 2010 14:41 )
Čítať viac...
5,6 - Tanec Ducha a Duše sa teraz naozaj začal!
Nedeľa, 28 Február 2010 14:41
Jozef Mališ
ČAS, MULTIDIMENZIONALITA, A VAŠE SVETELNÉ JA Individuálne jednotky vedomia, ktoré nazývame duše, sa vydali na svoju cestu. Hlboko v sebe niesli energiu Ducha alebo Zdroja, rovnako ako energiu Archanjela, z ktorého vyplynuli. Ale ako cestovali ďalej a ďalej, prišli na skúsenosť, že mohli zabudnúť na svoj pôvod, zabudnúť na svoju božskosť a stratiť sa v temnote a ilúzii. Túto polaritu Svetla a Temnoty je možné najlepšie zakúšať ako ľudská bytosť, žijúca na Zemi.
Posledná úprava ( Nedeľa, 28 Február 2010 14:44 )
Čítať viac...
|
|